Chceš změnu? Změn sebe!

datum 4. 9. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Maridav na webu Canva.com

Luna ve Vodnáři, pod vládou Uranu. A o Uranu to dneska bude především. Uran se v noci na dnešek zastavil na 23°05' Býka, otočil se a pohlédl zpět na trasu své budoucí retrogradity. Rozvážně. Je to sice chaotický, zbrklý Uran, jenže už dobrých pět let přibržděný ve svém projevu pozvolnou setrvačností Býka. A až se Uran rozhoupá a vykročí na svou letošní revizní cestu zpět časem, která potrvá od teď až do 27. ledna 2024 (19°05' Býka), budeme se spolu s ním vracet k nečekaným událostem – zvratům, zlomům, překvapením a radikálním změnám proti plánu – jichž jsme ve svém životě byli svědky od poloviny května 2023. Za mě? Bylo jich dost, ale to je tím mým obsazeným Býkem (a Vodnářem). A jak to máte vy?

Situace kolem náhlých zvratů, jež se z ničeho nic objevily v našem životě v průběhu uplynulých čtyř a půl měsíců, jsou stále otevřené. Ve chvíli, kdy propukly, jsme byli vyburcováni a přinuceni k okamžité reakci. Tu jsme nějak zvládli. Je jasné, že uprostřed zběsilých turbulencí jsme sotva stačili dýchat a kmitat nohama, na úvahy o důsledcích, o významu, o vlivu a prolnutí do ostatních částí našeho života nezbyl čas. Ten čas přichází teď. Spolu s retrográdním Uranem se k přelomovým událostem letošního jara a léta znovu vrátíme a budeme je muset zpracovat. Skutečně pobrat, vstřebat, pochopit v jejich souvislostech a zareagovat. Důraz už není kladen na rychlost, změna neprobíhá v operativní rovině. Teď se bavíme o změně svého vnitřního nastavení. O proměně sebe sama jako jedince, o proměně ekosystému, v němž žijeme, o proměně celé společnosti, o proměně světa – to vše v důsledku externích změn, jež vidíme kolem sebe. Není to snadný úkol. Většina z nás, kdo touží po změně, definují svá přání v okolním světě: kéž se stane tohle a tamto, abych se já, který zůstávám stejný, cítil konečně v pohodě. Jenže takhle to fungovat nebude. A protože Uran toho času operuje v Býku, v jehož mentálním nastavení je jakákoliv změna vnímána jako nechtěná, nevítaná a ohrožující, bude mít co dělat. Ale zvládne to, samozřejmě. A my, fixní dinosauři horoskopu, bychom se měli snažit to zvládnout také, protože adaptace na nové životní prostředí je podmínkou přežití.

V retrográdní fázi Uranu se povaha jeho působení mění z revoluce v evoluci. Urvali jsme toho spoustu, teď je potřeba se s tím popasovat. Konec konců, na lavičce retrográdních planet už sedí PlutoNeptunSaturnChironMerkur a Venuše. Uran přisedá. To je převaha. Většina planetární energie, napříč vrstvami, od svrchní, organizační roviny až do nejhlubších transformačních proudů, je v tuto chvíli nastavena na zpomalení, přehodnocení, dotažení a přípravu pro budoucí posun vpřed. Drát se za těchto okolností kupředu nedává smysl. Je čas doběhnout čas.

A nezapomínejme! Jakkoliv o Uranu často smýšlíme jako o divokém, zběsilém rozvratném živlu, jehož jediným cílem je rozbít, co mu stojí v cestě a co dosud tak hezky (?!?) fungovalo, není to jeho skutečným posláním! Záměrem Uranu a jeho přínosem lidstvu je osvobození! Uran nám otevírá oči, rozvazuje ruce a říká: neboj se a skoč, stačí roztáhnout křídla a poletíš! Že za ním zůstává spoušť? No jo, když se kácí les, lítají třísky. A svoboda něco stojí. Navíc, když ji chceme i nechceme současně... chudák Uran, nedivte se, že mu bouchnou saze! Není to rozhodně vyzenovaný mistr ani rozený diplomat. Dělá, co umí. A nejlíp umí prolomit zatuhlý status quo. Ale přiznejme si, že poté, co se za uranským tornádem usadí prach a nad krajinou se znovu rozklene duha, cítíme se volněji a svobodněji než dřív.


DATA A PARAMETRY URANSKÉ RETROGRADITY

  • Rozsah retrográdní cesty: 23°05' Býka - 19°05' Býka
  • Načasování retrogradity: 29.8.2023 - 27.1.2024
  • Časové pokrytí minulosti: 13.5.2023 - 29.8.2023
  • Dosah: primárně se týká osobních planet obsazených v našem nativu zhruba v rozmezí 18°-24° fixních znamení, tedy Býka, Lva, Štíra, Vodnáře, ale sekundárně samozřejmě oblaží každého z nás

Zdroj: astropsychologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě