Astro náhled na duben 2024

datum 3. 4. 2024
autor a zdroj obrázku: ©Morgan_studio, Getty Images na webu canva.com

Do 19.4. prochází Slunce znamením Berana - první polovina dubna je tedy zaměřena na nový start, na rozpohybování toho, čemu se budeme chtít následující měsíce věnovat. Merkur prochází také znamením Berana, takže nám v těchto aktivitách bude značně pomáhat. Mezi 2. a 25.4. je Merkur retrográdní, proto je dobré zaměřit pozornost na vnitřní procesy, abychom si uvědomili jaké mentální vzorce používáme, jaké názory si v důsledku těchto vzorců tvoříme. Pokud objevíme případné negativní mentální vzorce, různé bloky či komplexy, můžeme tento destruktivní způsob myšlení změnit a uvědomit si, že náš způsob myšlení úzce souvisí s tím, co prožíváme v každodenním životě (zejména kolem 15.4., kdy se Merkur v konjunkci spojuje s Chironem a umožňuje nám léčit mentální sféru). 

5.4. vstupuje do Berana planeta lásky, krásy a ženství - Venuše. Venuše v Beranu miluje živelně a spontánně, miluje tak, jako miluje dítě: vnímá vztahy jako přirozené a nekomplikované, je přímá, upřímná a bezelstná a očekává ,že se ostatní budou chovat úplně stejně. Sice je rozčarovaná když zjistí že ostatní takoví nejsou, ale nezlomí jí to srdce. Je schopná se vzpamatovat ze zklamání stejně rychle, jako se předtím zamilovala. 

8.4. nastává novoluní v Beranu: Novoluní se nachází na 20°Berana, v konjunkci s Chironem a ve volnější konjunkci s retrográdním Merkurem a také ve volné konjunkci se Severním lunárním uzlem. Ve znamení Berana je také Venuše a ta vytváří volný harmonický sextil s Plutem ve Vodnáři. V okamžiku Novu se Saturn v Rybách nachází v konjunkci s Marsem a Jupiter v Býku je ve volnější konjunkci s Uranem v Býku Novoluní je plné ohnivé energie – toto novoluní vyloženě překypuje energií, ambicemi a průbojností. Konjunkce Chirona může vytáhnout na povrch vědomí určitá zranění či bloky v oblasti sebedůvěry, schopnosti prosadit sebe i své záměry. Tyto pochybnosti a bloky si nyní můžeme uvědomit , pochopit je a posléze je pustit. Severní lunární uzel symbolizuje cestu našeho vývoje, naši budoucnost - nyní se od nás žádá důvěra v sebe sama , ve své schopnosti Vládce Berana - Mars se nachází ve znamení Ryb, které jeho ohnivou energii a přímočarost tlumí a je v konjunkci se Saturnem. Saturn krotí přílišnou zbrklost Marse a "ponouká" ho k větší vytrvalosti.

12.4. Uran navazuje harmonický vztah s Lilit – tento aspekt posiluje naši kreativitu, originalitu a touhu po svobodě. Tato vazba nám také pomáhá pochopit, co je podpůrné pro naše zdraví a co nikoliv (Lilit v Panně). 

19.4. v 16h vstupuje Slunce do zemského znamení Býka - toto období zaměřuje naši pozornost na příjemné aspekty našeho života, na vychutnávání si života všemi smysly - v Býku máme ještě planetu Jupiter, takže pocity štěstí a radosti nám přináší oblast korespondující se znamením Býka ( smyslové radovánky, dobré jídlo, pevné citové vazby, pobyt v přírodě, péče o tělo, vnímání krás života...) "Býčí pohodu" nám tak trochu narušuje Uran, který se znamením Býka pohybuje již několik let, který přináší spoustu nových impulzů, "vyhazuje" nás ze zajetých kolejí a tlačí nás k přijetí změn, které nám umožní posunout se vpřed.

21.4. se Uran v Býku v konjunkci spojuje s Jupiterem a my se můžeme zaměřit na budoucnost, můžeme si vytvořit vizi budoucnosti, takovou, jakou bychom ji chtěli mít. Uran dokáže být myšlenkami kdekoli, nezávisle na času a prostoru, a tak je schopen uchopit nějakou ideu "v budoucnu" a přenést ji do přítomna, Spojení Jupitera a Urana může přinést osvobození, nečekané náhody, revoluční ideje a provádění reforem. Jupiter v konjunkci s Uranem přináší nové a nečekané situace, možnosti, nápady, změny, které nás mají posunout vpřed, v oblasti financí , majetku a materiálního světa (obě planety jsou ve znamení Býka) 

24.4. v 1h48 nastává úplněk ve Štíru: jak Slunce v Býku tak Luna ve Štíru se v okamžiku úplňku nacházejí v dynamické a napěťové kvadratuře s Plutem ve Vodnáři. V okamžiku úplňku se Uran a Jupiter v Býku nacházejí v konjunkci a jsou v harmonickém sextilu s Marsem v Rybách, který je v dynamické a napěťové opozici na Lilit v Panně. V okamžiku úplňku se v konjunkci nachází také Venuše a Chiron v Beranu a Merkur se Severním lunárním uzlem v Beranu Úplněk ve Štíru se vždy pojí s hlubokými emocemi, velkou vášní a touhou dopátrat se skutečné podstaty věcí, kterými se nyní zabýváme. Štír je spojen s transformací, která je nyní zesílena i dynamickým a napěťovým aspektem Pluta, vládce Štíra. Pluto nemilosrdně odhaluje to, co je v našem životě již přežité nefunkční a nepravdivé i to, na čem (či na kom) jsme emocionálně závislí. Od tohoto se nyní máme odpoutat abychom se mohli nadále vyvíjet a růst. Mars (spoluvládce znamení Štíra) je ve vodním znamení Ryb a je harmonicky podporován od konjunkce Jupiter/Uran a také se nachází v dynamické a napěťové opozici na Lilit v Panně. Ryby zjemňují energii a razantnost Marse – ale díky harmonickým aspektům od Jupitera a Urana budeme mít dostatek energie a inspirace k důležitým změnám. Opozice Lilit k Marsu může z hlubin nevědomí vytáhnout případné frustrace týkající se naší vůle , schopnosti jít za tím, co chceme, a tento aspekt se týká i oblasti sexuality a mužství jako takového. Případné bloky týkající se těchto oblastí nyní můžeme vyčistit. Venuše (vládce Býka ve kterém se nyní nachází Slunce) je v konjunkci s Chironem - a my můžeme léčit a harmonizovat oblast lásky, partnerských vztahů, oblast ženství. Ženy mohou léčit vztah k sobě sama, mohou léčit nejistoty týkající schopnosti milovat a být milována a muži mohou léčit vztah k vlastní ženské stránce osobnosti i k ženám obecně a také se mohou zaměřit na to, zda jsou schopni přijímat a vyjadřovat své emoce.

29.4. vstupuje Venuše do znamení Býka, kterému vládne a její vliv tedy bude velice silný. Venuše bude procházet Býkem do 23.5. a více si o ní povíme v astro náhledu na květen, stejně jako o Marsu, který 30.4. vstupuje taktéž do svého domovského znamení, do znamení Berana, ve kterém bude až do 9.6..  

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě