Astro náhled na březen 2024

datum 29. 2. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

První polovina měsíce se nachází pod vládou Ryb - Slunce je do 20.3. ve znamení Ryb, 10.3. nastává Novoluní ve znamení Ryb a 11.3. vstupuje do Ryb i Venuše - a v Rybách se stále nachází Saturn a Neptun. Toto období zesiluje naši citlivost, empatii, imaginaci, podporuje rozvoj soucitu a odpuštění, snadno se napojujeme na kolektivní nevědomí (což nejsnáze půjde 17.3., kdy se Slunce spojuje s Neptunem ve znamení Ryb).

20.3. ve 4h07 vstupuje Slunce do ohnivého znamení Berana a nastává Jarní rovnodennost a otevíráme nový astrologický rok. Energie přírody stoupá a s ní i my můžeme pocítit příliv energie.

5.3. se v přesné konjunkci spojuje Chiron a Severní lunární uzel v Beranu - vliv tohoto aspektu je již nějakou dobu patrný a ještě bude patrný minimálně do konce března. Severní uzel ukazuje cestu našeho vývoje - v Beranu poukazuje na to, že náš vývoj je nyní podmíněn zdravým sebevědomým, schopností jednat a uvažovat samostatně a nezávisle, se schopností věřit nejen sobě a svým schopnostem, ale i životu jako takovému. Chiron nyní léčí veškeré bloky a zranění v oblasti sebevědomí, sebedůvěry a schopnosti být nezávislý. Toto léčení se týká i oblasti astrologického domu v němž se tato konjunkce nachází ( 18°Berana). Nejsilněji tuto konjunkci pocítí ti, kteří mají okolo 18°Berana Slunce, Lunu, osobní planety či Ascendent. Veškerá traumata a zranění v oblasti sebedůvěry a sebevědomí se nyní odzrcadlí těm, kteří mají Slunce, Lunu a osobní planety okolo 18° Vah, Raka a Kozoroha. V léčení těchto případných traumat tato konjunkce výrazně pomáhá těm, kteří mají Slunce, Lunu a osobní planety okolo 18° Lva a Střelce a také Vodnáře a Blíženců V rozvoji sebedůvěry a samostatnosti nyní podporují i Slunce v Beranu a Merkur (který do znamení Berana vstoupí 10.3.).

10.3. v 10h nastává Novoluní ve znamení Ryb. Toto novoluní zesiluje empatii a intuici. Nyní bychom se měli napojit na své emoce, nevědomí a intuitivní vnímání. Můžeme se věnovat meditaci, imaginaci, uvolnit své emoce skrze nějakou tvůrčí činnost. Zesiluje se naše citlivost, schopnost soucítit a imaginace. Harmonický sextil od Urana v Býku nám umožní provést případné změny našeho vnitřního nastavení a pozitivně tak změnit vnímání sebe sama i určitých situací , abychom byli více sami sebou a více se svobodně vyjadřovali. Lilit v opozici na Nov může z našeho podvědomí “vytáhnout” hluboko zasuté emoce, strachy či frustrace - nyní si je můžeme uvědomit, přijmout a následně je opustit.

Mars ve Vodnáři se v okamžiku novu nachází v dynamické a napěťové kvadratuře s Uranem v Býku - můžeme cítit určité podráždění, netrpělivost, touhu něco radikálně a impulzivně změnit - před případnou změnou bychom se však měli na chvíli zamyslet nad následky svých změn. Tento aspekt je tzv. “úrazový” - člověk je netrpělivý, nepozorný, snadno se rozčílí - a tak může leccos přehlédnout a způsobit si nějaký úraz. Zvýšenou pozornost je také třeba mít např. při řízení automobilu či při práci s elektřinou.

Pluto ve Vodnáři se nachází v okamžiku Novoluní v harmonickém sextilu s Merkurem v Beranu - naše myšlenky mají mimořádnou sílu - důležité tedy je, abychom vytvářely pozitivní a konstruktivní “mentální scénáře”. Aktuálně se naše myšlenky se zhmotňují poměrně rychle

10.3. vstupuje Merkur do ohnivého znamení Berana - naše myšlení se zrychluje, přichází nová inspirace a zesiluje se také i netrpělivost. Merkur v Beranu jde přímo k věci, k jádru problému, bez zbytečných vytáček. Je přímý, rychle myslí, rychle mluví, nemá ve zvyku chodit kolem horké kaše a umí být netaktní . Je mu vlastní schopnost se rychle rozhodnout, někdy také rychle nacházet řešení problémů Chce, aby myšlenky se staly raději skutkem, než aby zůstaly pouze v říši idejí. Merkur v Beranu se podobá teriérovi, jenž se chopí myšlenky, slova, názoru nebo informace a chce ji tlačit dopředu, jako by to byla ta nejdůležitější věc na světě.. V pozitivním smyslu to znamená schopnost učit se, komunikovat nebo rychle a efektivně učit, také schopnost prodávat. Z negativního hlediska však může mít jednostranný pohled na věc a být ukvapený

11.3. Venuše vstupuje do vodního znamení Ryb - oblast lásky a vztahů je nyní živena silnými emocemi, touhu po romantice a tendencí si vše, co je spojeno s láskou idealizovat. Venuše je ve znamení Ryb povýšena, protože láska a krása mohou v tomto citlivém, imaginativním a soucitném znamení dojít svého plného sebevyjádření. Ale jak už to tak bývá, abyste mohli dosáhnout největších výšin, možná budete muset předtím klesnout do hlubin - do hlubin, které jsou výsledkem vaší naplno projevované lásky a příliš naivního očekávání toho, co nám láska může dát. Venuše v Rybách v srdci ví, že láska je vše, ale svět, takový jaký je nyní, klade do popředí věci jako jsou např. peníze či pud sebezáchovy. Venuše v Rybách se tudíž musí naučit, jak nejlépe vyjádřit svůj univerzální smysl pro lásku, jinak bude odsouzena k přílišné zranitelnosti a k tomu, že její starostlivá povaha bude zneužita.

23.3. vstupuje Mars do vodního znamení Ryb. Mars symbolizuje naši vůli a schopnost získat to, co chceme. Mars v Rybách získává to co chce, delikátními nebo nepřímými prostředky. Dalo by se to připodobnit k rybáři, který hodí udici a pak sedí a čeká, připraven přijmout, co mu proud života přinese. Jeho činy ovlivňují silné emocionální spodní proudy, takže musí zjistit, co znamenají, jestliže má zabránit tomu, aby jím smýkaly sem a tam, co může ohrozit vlastní snahu prosadit se. Mars v Rybách je tak trochu neuchopitelný a nepolapitelný. Podobně jako ryby, které se míhají ve vodě pod zeleným příkrovem stromů, z nichž některé víří písek, mívá Mars v Rybách nadání se maskovat. Mars se v citlivém znamení Ryb neprojevuje agresivně, ale někteří lidé jež mají tento Mars silně postavený , budou bojovat za slabšího. Právě utrpení ostatních může vyvolávat vztek a frustraci.

25.3. v 8h nastává úplněk ve znamení Vah - ten působí především na oblast partnerských a mezilidských vztahů. Také nás vede k tomu abychom se v určité situaci rozhodli pro jednu z možností. Harmonický sextil od Pluta nám v tomto procesu pomáhá. Venuše (vládce Vah) díky harmonickým vazbám na Uran a Jupiter nám pomáhá vyjádřit své city a odvahu prožít něco nového. Venuše se nachází ve volnější konjunkci se Saturnem - v tomto spojení se láska pojí se zodpovědností a zralostí. Naši pozornost můžeme zaměřit na krásu, na krásné umění - z něho nyní čerpáme energii.

Úplněk ve Vahách zaměřuje naši pozornost k duševní rovnováze - důležité je uvědomit si, že schopnost být spokojen pramení právě se schopnosti být ve vnitřní harmonii.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie 

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě