Mars ve Lvu

datum 24. 5. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Byrdyak, Getty Images na webu Canva.com

Mars ve Lvu - 20. 5. - 10. 7. 2023. Hrdost, důstojnost, vášeň a individualismus. Cílevědomost, soutěživost a sebevědomí. Kreativní přístup ke světu, svět jako jeviště. Arogance a panovačnost. Srdečnost, přímočarost a společenskost. Život jako hra. Vášnivě prožívané vztahy a sebepatos.

V sobotu odpoledne přechází Mars do ohnivého znamení Lva, v obecné konstelaci po delší době přestane působit převaha niterného vodního živlu a pronikne do ní více temperamentu, extrovertnosti a sebevědomí.

Mars je archetyp z astrologického pohledu spojovaný s bojovností, cílevědomostí, asertivitou, odvahou a rozhodností, přičemž v ohnivých znameních dává tah na bránu, temperament i soutěživost. Ohnivý typ Marse bývá bojovný a sebevědomý, může mu ale chybět smysl pro dlouhodobost a potřeby lidí v okolí.

Konkrétně Mars ve Lvu je z astrologického pohledu spojen s kreativitou, srdečností, s přirozenou elegancí a potřebou zazářit.

Mars ve Lvu je hrdý, osobitý, ale bohužel i individualistický, sebepatetický a cholerický. Vášeň se zde projevuje v kladném i záporném smyslu, např. oproti Marsu ve Štíru ale bývá jeho jednání poměrně transparentní.

V pozitivním směru je Mars ve Lvu schopen prožívat radost, ať už se jedná o radost ze života nebo radost ze sebe sama. Bývá tvůrčí, ale ne vždy empatický, musí se učit spolupráci ve větší skupině a ne vždy se jako fixní znamení hodlá přizpůsobit. V tom negativním směru bývá panovačný, dominantní nebo dokonce arogantní, pyšný a povýšený.

S Marsem ve Lvu nicméně nebývá nuda a velmi často se projevuje také herecký nebo vypravěčský talent a schopnost zdramatizovat situaci. Častý je také zájem o film, divadlo nebo nějakou formu umění, stejně tak se ale může projevit i zájem o sport nebo obchodní sféru, obecně oblasti, v nichž se dá soutěžit, zazářit a vyhrávat.

Mars ve Lvu mívá také přirozený smysl pro eleganci a jeho tématem bývá móda. Podobně jako v případě znamení Vah a Kozoroha se zde projevuje silně rozvinutý smysl pro formu a Mars ve Lvu rozhodně neholduje ošuntělým věcem a dbá na svůj vzhled i celkové vyzařování.

Je v tom určitě jistá dávka povrchnosti, v tom dobrém slova smyslu dokáže být tento Mars ochráncem svých nejbližších (tedy v případě, že ho nechají vyhrávat, ale to už jsem lehce ironická).

V obecné konstelaci může přestup Marse do Lva přinést rozproudění událostí, více vášně, komunikační otevřenosti a energie. Mars ve Lvu je energický a iniciativní a po fázi Marse v trigonu s Neptunem to nemusí být na škodu.

Začátkem působení se ale projeví přesná opozice Marse ve Lvu s Plutem ve Vodnáři, což mohou být také mocenské hry, nátlakové situace, konfrontace nebo tendence jít na sílu. A jak se říká "netlač řeku, teče sama", takže spíše doporučuji vyhýbat se silovým řešením a situacím. V neposlední řadě by měl Mars ve Lvu přinést obrat k sobě a svým vlastním potřebám.

Pěkné období všem.

Autor: Reflexivní astrologie
Zdroj: reflexivniastrologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě