Teal Swan – Skutečná svatá trojice (Vysvětlení mysli
těla a srdce)

views 0 datum 14. 1. 2018 délka

Jestli se vám líbí překlady, ZDE můžete poslat příspěvek a podpořit tak překladatele a chod stránek. Děkuji

Přepis:

V dnešním světě neustále slyšíte,  že lidé jsou tvořeni tělem, myslí a duší. Ale tohle ve skutečnosti  není přesný popis. Když se duše inkarnuje do fyzična, ve skutečnosti se dělí do třech částí. Dělí se do těla, mysli a srdce. Pocitů, myšlenek a hmoty. Tohle je skutečná svatá trojice. Skutečná svatá trojice Rozpor mezi těmito třemi aspekty je  příčinou lidského utrpení na této planetě. Proto řešení pro utrpení na této planetě  souvisí se sjednocením  těchto třech částí. Pokud nějaký z nich je v rozporu  s jiným, prožíváte peklo.

Mohli bychom říct, že skutečný  mír uvnitř člověka souvisí se sjednocením  těchto jádrových rozdělení. Následkem čehož mír na Zemi je  výsledkem sjednocení těchto třech částí. O konceptu fragmentace detailně mluvím  ve videu „Fragmentace (Světová choroba)“. Nemůžeme dosáhnout míru,  radosti nebo čehokoliv, co v životě chceme, pokud jsme ve stavu fragmentace. Nemůžeme nic z toho dosáhnout,  zejména pokud tyto naše tři části jsou rozdělené. Ale v tomto  spočívá problém.

1. Většina lidí ani neví, že tyto  tři části jsou uvnitř nich rozdělené. 2. I když lidé ví, že mezi těmito  částmi existuje rozdělení, většina z nich neučí jejich sjednocení. Ve skutečnosti jejich učení je v souladu  se zvětšováním rozdělení mezi těmi částmi. Podle toho, kam se v tomto  světě podíváte,  určité skupiny lidí považují  jednu z těchto částí za důležitější, mocnější a vyšší než ostatní. Tohle zvětšuje fragmentaci  a tudíž utrpení.

V akademickém světě  se vychvaluje mysl. Logika musí vládnout emocím  a tělo je jen okrajová záležitost. Ve světě sportů se za nejvyšší považuje tělo,  emoce nemají téměř žádnou důležitost, a mysl je jen tak dobrá,  jak slouží tělu. V duchovním světě se za nejvyšší považuje srdce,  od mysli se očekává, že bude sluhou srdce, a tělo se často považuje  za naprostou iluzi.

Podívejte se na každý duchovní citát,  co jste kdy slyšeli o mysli a srdci, nebo o srdci a tělu,  nebo o mysli a tělu. Citáty jako: „Problémy jsou ve vaší  mysli. Řešení jsou ve vašem srdci.“ Nebo: „Srdce musí být pán a mysl sluha,  protože mysl je hrozný pán.“ Nebo: „Srdce je nová mysl.“  Nebo: „Řiďte se srdcem a ne myslí.“ Nebo: „Srdce někdy potřebuje více  času k přijetí toho, co mysl už ví.“ Nebo: „Pamatujte, že vše je věčné.  Veškerá bolest je iluze.“ Nebo: „Tělo je iluze. Tělo může zemřít,  ale duše pokračuje dál.“

Abych to zkrátila, většina těchto přesvědčení  podporuje nerovnováhu mezi těmito třemi částmi. Zvětšují rozdělení mezi nimi.  Co je z mého pohledu ještě horší, je to, že když čteme takovéto citáty, nebo  posloucháme učitele, kteří učí tyto věci, máme z toho dobrý pocit.  Posloucháme řeči jako: „Mysl je příšerný pán, řiďte se svým srdcem,“  a my na to: „Jooo! To dává smysl!“ Když ve skutečnosti bychom  měli být zděšeni. Chci tedy, abyste byli zděšeni. Chci, abyste si zastavili tohle video, a abyste něco udělali. Myslím tím hned,  ne po skončení videa.

Proto proveďte cvičení, které vám  nyní popíšu, a pak se vraťte. Chci, abyste si na internetu vyhledali  citáty… můžete si je vygooglovat. Jen si vyhledejte:  „Citáty o rozumu/mysli a srdci“ nebo citáty o srdci a těle,  nebo o mysli/rozumu a těle. Jakékoliv citáty související  s nějakými z těchto částí. Pak chci, abyste udělali následující. Chci, abyste nahradili jedno  ze slov v tomto citátu, buď slovo „tělo“, „mysl/rozum“, nebo „srdce“, svým vlastním jménem. Např.: Pokud citát zní:  „Řiďte se srdcem a ne myslí,“ změnil by se buď na:  „Řiďte se srdcem, ne Teal,“ nebo: „Řiďte se Teal, ne svou myslí.“

Nejprve udělejte tohle a vnímejte, jaký byste měli pocit,  kdybyste skutečně byli tato část. Vnímejte, jak to podporuje vzdálenost,  mezeru nebo rozdělení nebo nerovnováhu v moci mezi vámi. Všichni víme, že jedna z nejzákladnějších  pravd v tomto vesmíru je jednota. Víme, že jste tělo, mysl a srdce. Poté chci, abyste s tímto procesem zašli  o krok dál, abyste byli ještě zděšenější z rozdělení, které v sobě tvoříme. Chci, abyste si ty citáty znovu přečetli,  ale tentokrát kdykoliv uvidíte slovo „tělo“, „srdce“ nebo „mysl“, nahradíte každé to slovo svým jménem. Názorně to bude vypadat takto. Pokud citát zní: „Řiďte se srdcem  a ne myslí,“ změnil by se na: „Řiďte se Teal a ne Teal.“ Tohle cvičení vám ukáže,  co si ve skutečnosti způsobujeme.

Ukáže vám to pravdu o fragmentaci, která  se v našem světě stále pohání a podporuje. Veškeré tři části jsou rovnocenné  části nás samých.  Tvoříme mezi nimi oddělení  a nerovnováhu moci. Tvoříme mezi nimi zneužívání. Tohle je rozdělení, které máme všichni, kteří jsme  zde nyní inkarnovaní, a musíme ho v sobě uvidět. Forma, která definuje způsob, jak má vypadat  vztah mezi těmito třemi částmi, je rovnostranný trojúhelník.

Absolutní a úplná pravda je prostor  neboli spojení mezi všemi třemi. Prostor dokonalého spojení  mezi všemi třemi. Žádný vůdce a následovník.  Jde o nejvyšší manifestaci  duše ve fyzické dimenzi, kde se božství může  ve fyzičnu plně projevit, a toho se dosáhne dokonalým  sjednocením těla, mysli a srdce. Každá část manifestuje celek… jde o skutečnou svatou trojici. Musíme ke každé této části přistupovat jako  k nedílné součásti toho, kým jsme. Musíme u každé části vidět jejich vlastní  omezení a také nenahraditelné dary.

Musíme každou část vnímat jako rovnocenně  důležitou. Nemůže být mezi nimi žádný vůdce. Společně se musí rozhodovat  na směru a postupu. Musí mezi nimi existovat shoda a harmonie.  Musí navzájem o sebe pečovat. Navzájem se vyživují  a nelze je od sebe oddělit. Každá je zásadní pro zdraví  a blahobyt ostatních dvou. Tohle je trojdílný svazek.  Všechny části jsou skutečné a opodstatněné.  Nejste tady, abyste nějakou překonali. Jsou dokonalou manifestací vaší duše. Žádná z nich nemůže být vaším nepřítelem.  Každá z nich je v tomto životě vaším partnerem.

Harmonie vztahu mezi těmito  vašimi třemi částmi představuje jádro vašeho  života zde na Zemi. Dnes vás žádám, abyste se  zavázali sjednocení a integraci. Dnes vás žádám, abyste rozpoznali  chvíle, kdy tohle rozdělení posilujeme, a přestali to rozdělení podporovat tím, že se namísto toho zavážete  podporování harmonie a naprosté rovnováhy mezi nimi. Přeji hezký týden.

Překlad: David Dajw Formánek

Zdroj: http://www.tealswan.cz

sdílet:
přehrát:
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě