Rozhuda se zlatení věncovou – koronární pomazánka

datum 15. 6. 2020

Tvaroh a mladé výhonky kopretiny maiko s lehce nahořklou chutí jsou dokonalá kombinace pro naše chuťové buňky i zdraví. Vyzkoušejte recept a dejte nám vědět, jak jste si pochutnali.

Doba čtení 1 min.

Cesty k sobě


Zlateň věncová je někdy také vznešeně nazývána kopretina maiko. Její mladé výhonky mají lehce nahořklou chuť s tvarohem chutnají báječně.  Lehká pomazánka zvaná rozhuda může být i příspěvkem k receptům zero waste.

Zdroj: kytkykjidlu.cz

  1. Zbytky tvarohu a zakysané smetany smíchejte v misce.
  2. Můžete přidat i další stárnoucí ingredience z ledničky – nastrouhaný sýr (plísňový nebo tvrdý).
  3. Výživnější varianta přidává vajíčko uvařené na měkko.
  4. Osolte,  přidejte sladkou papriku a všechno promíchejte vidličkou. Rozhuda nemusí mít hladkou konzistenci. Nepravidelná struktura je naopak příjemná.
  5. Výhonky zlateně věncové operte a nakrájejte nadrobno a přimíchejte k tvarohové směsi.
  6. Podávejte s dobrým chlebem jako svačinku s kyselým mlékem nebo lehkou letní večeři se suchým bílým vínem.

Zdroj:www.kytkykjidlu.cz

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě
FB ico