Ingredience receptu: 
5 brambor, 1 cibule, 1-2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, sůl, pepř, cukr, ocet, kyselé okurky, 1 – 2 lžíce plnotučné hořčice, sojanéza. Příp. možno také 200g bílého tofu, kurkuma a černá sůl (alternativa vajec)
Postup: 

Brambory uvaříme ve slupce (20 minut), mrkev, celer a petržel oloupeme a uvaříme (15 minut) v osolené vodě s pepřem, octem a trochou cukru. Trochu vody z vaření zeleniny pak můžeme po vychladnutí přidat do hotového salátu. Nakrájíme cibuli na malé kostičky a dáme do mísy na salát. Oloupáme brambory, nakrájíme na kostičky a smícháme s cibulí. Poté na kostičky nakrájíme ostatní vařenou zeleninu, kyselé okurky a vše v míse zamícháme. Přidáme hořčici, několik lžic sojanézy, promícháme, dochutíme solí, pepřem a necháme v lednici odpočinout.

Chcete-li v salátu chuťově i opticky nahradit vejce, nakrájejte bílé tofu natural (doporučuji Lunter s vápníkem) na malé kostičky, které prosolíte černou solí (seženete ve zdravých výživách – ve skutečnosti je spíše růžová) a polovinu posypte i trochou kurkumy (kvůli žluté barvě). Takto vytvořené bezva-jíčkové kostky zamíchejte do hotového salátu.

Celý salát ozdobíme kousky kyselé okurky, petrželkou, příp. tofu nebo rostlinným salámem (ve stylu šunky).


Není v našich silách ručit za všechny obsahy videí, názory a jednání jednotlivců.
Přejeme vám všem mnoho lásky v této transformační době.


Líbí se vám, co děláme?
Rádi byste podpořili provoz internetové televize Cesty k sobě?

200,-

Platba

300,-

Platba

500,-

Platba

1000,-

Platba

Za veškeré příspěvky předem děkujeme!

Zasláním daru dochází k uzavření darovací smlouvy dledarovacích podmínek.
Prohlášení o ochraně osobních údajů darujícího. Platba probíhá prostřednictvím služby

géčko.png verified_by_visa-full-colour.png Mastercard_SecureCode [Převedený].png visa-full-colour-rgb.png visa_electron_2015.png mc_accpt_match_eps.png me_accpt_match_eps.png ms_accpt_match_eps.png