Lev (Leo) ♌︎

datum 24. 7. 2023
autor a zdroj obrázku: ©sebaeliecer2007, pixabay na webu Canva.com

Element: Druhé Ohnivé Znamení

Vládnoucí Planeta: Slunce

Protilehlé Znamení: Vodnář

Převažuje: Mužství

Období: 22.7-22.8

Věk Lva: 10,953 BC-8793 BC

Přecházíme do pátého znamení ve zvířetníku. Přesouváme se z elementu vody do elementu ohně. Pokud jsme se hluboce propojili s našimi kořeny v předchozím znamení Raka, můžeme nyní vyjít ven se sebe-důvěrou.

Nacházíme zde spojení se sluneční, zářivou částí našeho bytí, neboť se jedná o znamení plné života a kreativity. Lev se zabývá se tím, jak autenticky záříme, protože každý záříme jinak. Kvalitami tohoto znamení jsou svítivost a zářivost. Přináší tak šanci pro každého z nás, vstoupit plně do toho kým opravdu jsme.

Znamení, které nám připomíná, že každý z nás je král a nebo královna. Lev nám ukazuje, že existuje královská linie, která sahá až zpátky k naší velikosti. Lev často figuruje jako symbol různých zřízení (znaky, erby). Ve Lvu silně vnímáme odkaz na kralování, na aspekt našeho psyché, který chce být středem pozornosti. Znamení Lva vyžaduje respekt a autoritu. Lev pro nás reprezentuje svrchovanost lidské bytosti.

Lev je znamením štědrosti, bezprostřednosti, seberealizace a vůle. Poukazuje na to, že přirozený respekt a laskavá autorita jsou nedílnou součástí naší duše. Přirozeně tedy podporuje tu část v nás, která chce zazářit. Pomáhá nám najít co to je, co nás dělá skvělými a co vyzařuje to největší světlo z nás.

Je to znamení vládců, králů, královen, srdce a zlata. Lev se dotýká zlata uvnitř, zářivého světla našeho srdce, připomíná nám tím, že naše skutečná podstata je věčná a nesmrtelná.

Období rozkvětu slunečnic, kdy vše roste a slunečnice se otáčejí za Sluncem (stejně jako my).

Ve Lvu vstupujeme do heroické části kola roku. Lev tady působí jako ztělesnění archetypu hrdiny. Může nás inspirovat k hrdinskému chování, můžeme si umožnit vyjádřit se s majestátností Lva, dovolit si vystoupat do středu jeviště. Je to období, kdy uctíváme sami sebe, ovšem ideálně ve zdravých hranicích ega.

Setkáváme se zde s kvalitami důstojnosti, ušlechtilosti, vznešenosti a milosti. Je to čas hravosti a kreativity vnitřního dítěte.

Stínový Aspekt: Můžeme se stát ospalým a líným lvem, který neustále jen leží, zívá a mává ocasem. Můžeme se stát zbabělým lvem, jako Lev z příběhu ze země Oz (je třeba nasadit si vlastní korunu). Sklony k přehánění a riskování. Můžeme se vymknout kontrole a stát se diktátory, extrémní převaha a dominance.

Medicína: Lví medicína je zastoupena odvahou a heroismem. Nalezení odvahy v momentě, kdy je třeba se postavit za sebe nebo za druhé. Vystoupit z řady, když je třeba. Nalezení odvahy k tomu být sám sebou. Protože musíme být sami sebou. Potřeba rozeznání naší skutečné podstaty. Jak zvládáme naši vlastní svrchovanost, a tedy zodpovědnost sami za sebe.

Afirmace: Já jsem jaký jsem, a zářím ze středu mojí bytosti

Sdíleno v přání krásného vstupu do Lva a ve vědomí, že nyní nás učí samotný život, a pokud mu to umožníme, provede nás novými překrásnými zahradami,

Mikai.

Autor: Mikai
Zdroj: Hřejivá a Bezpečná Náruč Vesmíru

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě