Dýňovější krém už udělat nejde a pekanový korpus už ho nemůže líp doplňovat.

Když jsem chtěla udělat vegan dýňový dortík, nebyla jsem zvyklá na pečené korpusy. Přišly mi moc máslové a celkově jsem se v tom potřebovala trošku vzdělat, aby byly vegan, dobré a prostě dokonalé. Jenže! Přece jen mi v určitých receptech vyhovuje ta raw verze. Proto jsem sice udělala veganský neraw krém, ale korpus jsem nechala takový, na jaký jsem zvyklá – oříšky a datle. Protože v jednoduchosti je krása. Nehledě na to, že kombinace raw receptů s těmi vegan vařenými mi přijdou úplně boží 🙂

Nejtěžší složkou je asi uvaření dýně. Jinak je to zase rozmixování všeho dohromady, lehkého uplácání krému, trochu food decoru, aby to nějak vypadalo a vše je hotovo. Na krém patřila sněhová veganská šlehačka, ale jelikož každý den není posvícením, dostalo se mi do ruky kokosové mléko, které se až moc promíchalo a postrádalo tuhou kokosovou hmotu, která bývá součástí každého kokosového mléka (krabicového nebo v konzervě). Pokud ale chcete vědět, jak na ni, její recept je v předchozím dortíku zde. Ať už se vám ale recept povede nebo nepovede, i jeho rozpatlaná verze bude kouzelná. Záleží jen na tom, že je to dobré a že je to výtvor jako každý jiný. A každý výtvor by se měl náležitě ocenit. Což praktikuji docela často, jelikož se mi nejednou stalo, že z mandlového korpusu nakonec byly kuličky a tak dále. Však to všichni známe.

I tak je ale tento cheescake vážně moc dobrý a do podzimu jako dělaný. A tak neváhejte a pusťte se do něj. Hlavně ho nezapomeňte dělat s láskou, ať podle toho i chutná.

Suroviny:
20cm forma

Korpus

1 šálek (šálek 250ml) pekanových oříšků nebo vlašských
1 šálek datlí
1 lžička skořice

Krém

280g uvařené dýně Hokkaido
3 lžíce kokosového oleje
čtvrt šálku kokosového mléka
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
2 vrchovaté lžíce goji
2 lžíce agáve sirupu
– nebo jiného sladidla
1 lžička perníkového koření
půl lžičky skořice

Zdobení

kokosová šlehačka (recept) nebo husté kokosové mléko
goji, pekany
pistácie v čokoládě – recept níže

Postup:

  1. Na korpus rozmixujeme všechny suché suroviny dohromady. Pokud nemáme výkonný mixér, rozmixujeme nejprve pekany na mouku a následně datle nakrájíme najemno nebo rozmixujeme zvlášť (pokud bude potřeba přidáme i trochu vody, ale pak dejte ke korpusu datlí méně) a pak vše smícháme ručně. Těsto lžící natvarujeme do formy a vrhneme se na krém.
  2. Uvařenou vychladlou dýni (klidně neoloupanou) a ostatní ingredience rozmixujeme dohladka. Pokud se vám krém zdá moc sladký nebo málo, buď přidejte sladidlo, nebo pro zjemnění kešu oříšky. Krém nalijte na korpus a dejte do lednice přes noc ztuhnout.
  3. Druhý den dortík vytáhněte z formy a polijte buď kokosovým mlékem, nebo podle receptu vytvořte kokosovou šlehačku.
  4. Ozdobte goji, oříšky nebo pistáciemi ve skořici, které vytvoříte tak, že cca 2 lžíce pistácií zalijete pár kapkami agáve sirupu a posypete skořicí. Pistácie následně promícháme a nazdobíme jimi cheescake.

 

Ať se vám recept podaří! Přeji dobrou chuť. Pokud se vám recept líbí nebo jste si na něm už i pochutnali, budu ráda za váš komentář (níže na stránce) a za sdílení receptu s vašimi přáteli 🙂

Pokud byste chtěli další jedinečné recepty, které na stránkách nenajdete, najdete je v mých knížkách. Kdybyste se chtěli naučit, jak se v kuchyni správně otáčet, pořádám kurzy, nejčastěji u sebe doma. A kdybyste hledali, kde si nakoupit kvalitní a zároveň cenově dostupné suroviny, superpotraviny a zdravé mlsání můžete nakoupit na Svět plodů.

Autor: Barbora Karchová
www.rawmania.cz

Zdroj článku – ZDE.


Líbí se vám, co děláme?
Rádi byste podpořili provoz internetové televize Cesty k sobě?

200,-

Platba

300,-

Platba

500,-

Platba

1000,-

Platba

Za veškeré příspěvky předem děkujeme!

Zasláním daru dochází k uzavření darovací smlouvy dledarovacích podmínek.
Prohlášení o ochraně osobních údajů darujícího. Platba probíhá prostřednictvím služby

géčko.png verified_by_visa-full-colour.png Mastercard_SecureCode [Převedený].png visa-full-colour-rgb.png visa_electron_2015.png mc_accpt_match_eps.png me_accpt_match_eps.png ms_accpt_match_eps.png