Chemický průmysl stále používá pochybné taktiky balamucení lidí, kteří chtějí být zdraví, aby do sebe cpali jedy. Zmatek, který existuje kolem tuků a olejů, je záměrný, a jeho účelem je zabránit nám vybrat si zdravější alternativy.

Nedávný podvod s margarínem představoval margarín jako zdravější alternativu másla. Zdravotnický establišment této lži uvěřil, a tak si na vyloučení cholesterolu vybudoval zcela nový podnikatelský segment.

Tímto způsobem se započalo další lukrativní partnerství mezi potravinářským a petrochemickým průmyslem, které příhodně vlastní stejní lidé. Jedna skupina profituje z páchání škod a druhá skupina profituje z celoživotní léčby následných nemocí.

Epidemie srdečních onemocnění začala v polovině 20. století, kdy máslo a tradiční živočišné tuky v naší stravě nahradily nové, „zdravější“ rostlinné oleje. Vůdcem tohoto pochodu byl výzkumník Ancel Keys.

Podvodník Keys

Keys, známý jako otec lipidové hypotézy, si ze statistik vybral pouze to, co se mu hodilo, aby vytvořil mezinárodní studii o nemoci srdce a představil ji lékařským kruhům. Tímto způsobem podvodně dokázal, že onemocnění srdce způsobují nasycené tuky.

Pojem „mezinárodní“ u Keyse znamenal, že použil výsledky pouze ze sedmi zemí, které dospěly k závěrům, jaké potřeboval. Dokonce svou původní studii nazval „Studie sedmi zemí“.

Údaje z dalších desítek zemí vyškrtl, neboť žádné z nich lipidovou hypotézu nepodporovaly. Většina údajů ve skutečnosti dokazovala, že mezi nasyceným tukem a cholesterolem není žádný vztah, a dokonce ani mezi cholesterolem a chorobou srdeční.

Mnoho dalších vědců v té době bylo zděšeno jeho výzkumem, ale média a jejich špičkoví klienti z petrochemického průmyslu si Keysova zjištění osvojily.

Přírodní tuky bylo potřeba nahradit chemicky pozměněnými tuky a silně zpracovanými rostlinnými oleji, na základě čehož se organizoval mladý průmysl biotechnologií.

Toto všechno otevřelo dveře průmyslovým obrům pro získání monopolních patentů na přípravu potravin. Proces získání přirozeně se vyskytujících potravin, jako je máslo, se patentovat nedal.

Keysův vědecký podvod byl natolik mistrovský, že zdravotnický establišment nás dodnes pochmurně varuje před tím, jaké je máslo nebezpečné.

Máslo ve skutečnosti obsahuje jedinečně prospěšnou řadu živin a tuků, které jsou moc důležité pro srdce, mozek a zdraví zubů, kostí a nervového systému.

Není divu, že Bible předpověděla, že Kristus bude odchován na másle a medu, aby poznal, co je dobré. Většina lidí dnes zná alespoň rizika hydrogenovaných olejů, ale lékaři je nadále doporučují jako zdravou alternativu.

Klamný marketing o kuchyňských olejích

Někteří maloobchodníci dnes stále propagují sójové oleje jako zdravou alternativu i navzdory mnoha odhalením za poslední desetiletí. Téměř veškerá prodávaná sója je dnes geneticky upravená a silně zpracovaná.

Slovo „sója“ se občas objevuje na zadní straně obalů rostlinných olejů, neboť firmy ji konečně začínají skrývat.

Ačkoli je dnes sójový olej u většiny zdravotně uvědomělých lidí známý jako nezdravý, firmy jsou mnohem ochotnější změnit svůj marketing než své neetické praktiky.

Některé obaly olejů na přední straně směle uvádějí velký nápis „olivový olej“, ale pohled na nálepku často odhalí, že olivový olej je ve skutečnosti tou poslední (nejméně používanou) ingrediencí.

Skutečné a hlavní ingredience představují kombinaci vysoce zpracovaného sójového a řepkového oleje. Několik odvážnějších společností stále zdůrazňuje, že jejich produkt je řepkový olej, protože o řepkovém oleji ještě všichni nevědí.

Když se nebezpečí řepkového oleje stane více známo, můžeme si být jisti, že to, co se změní, bude marketing (a nikoli ingredience).

Jistý výrobek kuchyňského oleje se dokonce jmenuje omega-3 olej. A to i navzdory skutečnosti, že je doslova nemožné extrahovat čistý omega-3 olej, aniž by se okamžitě nerozložil na něco úplně jiného, zvláště když se k němu přidá teplo (z procesu zpracování).

Výsledné neomegové složky jsou nebezpečné. Produkt omega-3 olej je ve skutečnosti řepkový olej – který mimochodem při zahřátí ztrácí všechny své omega-3 kyseliny a stává se toxickým. Nezapomínejte, že se jedná o olej určený na vaření.

Na sóju fazolovou či řepku olejnou se pesticidy používají jen zřídka, protože obě rostliny jsou natolik toxické, že se jim hmyz vyhýbá.

Řepkový olej sám o sobě je pesticid, oficiálně registrovaný organizací EPA (Agentura pro ochranu životního prostředí) a sója obsahuje složky určené konkrétně na ničení hormonů.

„Množství fytoestrogenů nacházející se v denní dávce sójové dětské výživy se rovná pěti antikoncepčním pilulkám.“

– Mike Fitzpatrick, toxikolog

Co vám sójový průmysl nikdy neřekl

Nic takového jako zcela přírodní jídlo pocházející ze sóji neexistuje, neboť sójové boby jsou ve svém přírodním stavu toxické.

Pro sójová jídla je základem zpracování, neboť sója je ve svém přírozeném stavu jedovatá (obsahuje přírodní insekticidy). Žádné skutečně organické sójové produkty pro lidskou konzumaci tedy neexistují.

Když vidíte produkt, který je prohlašován za „zdravou, zcela přírodní sóju“, tak se v duchu zaprisahajte, že si od té neetické společnosti nikdy nic nekoupíte. Právě dokázala, že vám klidně ublíží a kvůli zisku o tom bude lhát.

Aby byla sója bezpečná pro lidkskou konzumaci, musí být zpracována jistým způsobem a ani v takovém případě není skutečně bezpečná. Procesy fermentace, které kdysi používaly národy Asie, se dnes nepoužívají, a také celkové zdraví současných Asiatů rapidně upadá.

Sóju dnes dělá bezpečnou chemické inženýrství. Je vyráběna ve velkých továrnách na zpracování potravin.

Kromě všech toxických nečistot a změn zpracování si samotná sója uchovává mnoho svých původních jedovatých složek, které přímo napadají štítnou žlázu, jako třeba hormony, jejichž úkolem je narušovat plodnost.

Obzvláště náchylné k hormonálním poruchám (jako třeba endometrióza) po konzumaci sóji jsou ženy.

Neexistuje způsob, jak přesně stanovit, kolik potratů a případů neplodnosti je přímým důsledkem její konzumace.

„Tofu a další jídla ze sójových bobů obsahují isoflavony, trojkruhové molekuly, které se skeletem podobají steroidním hormonům savců.

White spolu s dalšími svými kolegy-výzkumníky uvažují, že estrogenu podobné složky (fytoestrogeny) mohou soupeřit s přirozenými estrogeny o estrogenové receptory v mozkových buňkách.

Rostliny si pro svou ochranu před predátory vyvinuly mnoho různých strategií. Některé rostliny mají trny nebo ostny, zatímco jiné páchnou, mají špatnou chuť nebo jsou pro zvířata, která je konzumují, jedovaté.

Některé rostliny se vydaly jinou cestou, jako způsob boje proti tvorům, které je zvyknou okusovat, využívají antikoncepci.

Rostliny jako sója vytvářejí pro svou ochranu orální antikoncepci, říká Claude Hughes, PhD., neuroendokrinológ ze Cedar-Sinai Medical Center.

Vyvinuly si složky napodobující přírodní estrogen. Tyto fytosestrogény mohou rušit hormony savců podílející se na reprodukci a růstu – což je strategie pro snížení počtu a velikosti predátorů.“

– John MacArthur

Účinky sóji na lidské zdraví

1. O 250 % vyšší riziko vzniku Alzheimerovy choroby.

2. Zhoršení kognitivních schopností.

3. Předčasná degenerace mozku.

4. Vytváří steroidní hormony.

5. Vytváří složky podobné estrogenu.

6. Vaskulární demence.

7. Snižuje počet proteinů vázajících vápník.

8. Časná puberta u dívek a opožděné fyzické dospívání u chlapců.

9. Nepřirozené menstruační cykly u žen.

10. Podvýživa – sójové boby mají silné enzymové inhibitory.

11. Zpomalené trávení bílkovin.

12. Interference s mechanismy závislými na tyrosin kináze požadované pro optimální činnost, strukturu a tvárnost hippocampu.

13. Potlačuje tyrosin kinázu, což zhoršuje paměť.

14. Potlačuje tvorbu dopaminu.

15. Pohybové potíže typické pro Parkinsonovu chorobu.

16. Narušená činnost štítné žlázy.

17. Děti, které dostávají sójovou dětskou výživu, mají o 200 % vyšší pravděpodobnost cukrovky.

18. Vrozené vady.

19. Z důvodu tlumení činnosti štítné žlázy se fluorid stává mnohem toxičtějším.

20. Utlumuje vstřebávání zinku.

Mayonéza a studená pasterizace

Veškerá majonéza prodávaná v obchodech je pasterizovaná za studena, protože syrová vejce, která jsou potřebná, by jinak nemohla být celé měsíce vyložená na pultech obchodů.

Studená pasterizace je proces úpravy jídla pomocí záření, které ho sterilizuje.

Jakékoli „za studena pasterizované“ jídlo je kromě benzenu plné radiolytických složek vyvolávajících rakovinu. Je moc pravděpodobné, že v době prodeje je stále radioaktivní.

Radiolytický složky a vytváření benzenu jsou běžné, očekávané události pokaždé, když se bílkoviny vystaví vysokým hladinám radiace.

Kromě toho, že je radioaktivní, je vyráběna hlavně z geneticky upraveného sojového oleje, který je silně chemicky zpracován.

Navíc majonéza obvykle obsahuje hydrogenované (ztužené) oleje a chemicky upravované přísady.

Jelikož se toxiny v majonéze vážou na různé tuky a jelikož se lidské tělo chrání tím, že toxiny ukládá uvnitř tukových buněk, je jednoduché dedukovat, že tělo přemění majonézu v tělesný tuk.

Proč by měli vegetariáni a vegani namísto sóji konzumovat konopí

Při vegetariánské a veganské stravě chybí lidem důležité živiny, bílkoviny, tuky a aminokyseliny.

Dospělí mají právo rozhodovat sami za sebe, ale rodiče, kteří dávají svým dětem vegeariánskou stravu, je doslova týrají. Vegetariánská strava by měla být u dětí zakázána, a totéž platí pro veganskou stravu.

Když se lidé rozhodnou být vegetariány nebo vegany, obvykle jedí výrobky ze sóji, aby si vykompenzovali nedostatek bílkovin.

Sója je pro tělo štrašlivá a není vhodná pro lidskou konzumaci. U dětí krmených dětskou výživou obsahující sóji se v pozdějším věku s daleko vyšší pravděpodobností vyvinou hormonální onemocnění, jako jsou endometrióza a onemocnění štítné žlázy.

Estrogenu podobné složky obsažené v sóji brzdí vývoj tím, že se tváří jako estrogen. Způsobují hormonální nerovnováhu, zejména u žen.

Neustále rostoucí používání sóji v dnešních zpracovaných potravinách je jedním z důvodů, proč mladé dívky vstupují do puberty v dřívějším věku než předtím.

Široce dostupnými se staly alternativy na bázi konopí. Konopí seté neobsahuje THC, účinné narkotikum nacházející se v jejím blízkém příbuzném konopí (marihuaně).

Na vlastnictví výrobků z konopí se proto nevztahují žádné právní postihy. Jedná se o zázračnou rostlinu obsahující podobné množství bílkovin jako výrobky ze sóji, nemá však žádné riziko.

Obalu zbavená semena konopí obsahují přibližně 31 % bílkovin ve srovnání s 35 % u sóji.

Bílkovina z konopí je široce dostupná ve vyšších koncentracích. Vyrábí se přírodním způsobem jednoduchým lisováním a mletím konopných semen.

Konopí obsahuje všechny důležité aminokyseliny, které dokázala věda identifikovat, a vysoké množství omega-3 kyseliny, látky, která chybí v téměř každé stravě Západu.

Vegetariáni by si měli všimnout, že konopí obsahuje ještě více omega-3 mastných kyselin než vlašské ořechy, které vegetariány prohlašují za nejlepší zdroj omega-3 kyselin.

Vegetariáni mají často problém s výdrží a právě tu, jak se prokázalo, zlepšuje konopí; zejména v kombinaci se železem. Konopí pomáhá také těm, kterým chybí vláknina a kteří dodržují bezlepkovou dietu.

Čtenáři by si měli být vědomi toho, že tato zpráva nenaznačuje, že by se nějaká vegetariánská strava měla považovat za ideální.

Pouze uvádí, že nahradit sóju konopím by bylo moudrou volbou. Moudré by také bylo dát si občas steak.

Pro užitečné železo a bezkonkurenčně nejlepší formu vitamínu A (retinolu) skutečně žádná dobrá náhrada červeného masa neexistuje.

Pozor na výživové pseudo-odborníky propagující sóju

Mnozí samozvaní výživoví odborníci i v Česku stále propagují sóju jako ideální potravinu. Dávejte si na to pozor a nenaleťte jim.

Také nejeden výrobce zdravých potravin prodává sójové výrobky zákazníkům, kteří se věnují vegetariánství. Je znepokojující vidět, jak otevřeně prohlašují sóju za zdravou potravinu.

Každý, kdo si najde chvíli čas vyhledat si na internetu informace o sóji, okamžitě uvidí nespočetné množství zpráv o neplodnosti, potratech, předčasné pubertě, obezitě, hypotyreóze, endometrióze a rakovině způsobené sójou.

Při pravidelné konzumaci sóji se u žen může vyvinout trvalý případ premenstruačního syndromu nebo něco ještě horšího.

Lidé konzumující sóju se alespoň nemusí bát zbytkových pesticidů, protože sója fazolová sama hubí hmyz. Také doslova všechna sója je geneticky modifikována.

„Sója se tradičně připravovala a konzumovala v kysané formě (miso, tamari a tempeh). Fermentací se v sóji snižuje množství kyseliny fytové (která může komplikovat vstřebávání minerálů, jako jsou vápník, železo a zinek) a sója se tak stává stravitelnější a poskytuje prospěšné mikroorganismy.“

Výrobci sójových produktů dokonce připouštějí, že jimi propagovaná zdravá potravina odebírá tělu vápník, železo a zinek a způsobuje nedostatek více minerálů.

Zapomínají se však zmínit o tom, že snižuje i absorpci hořčíku, mědi a vitamínu B12, moc důležitých látek pro zdraví kardiovaskulárního systému.

Nebezpečná kyselina fytová v sóji se dá snížit v důsledku procesu zpracování, ale neztratí se. Dále se zapomínají zmínit o tom, že sója se již více nekvasí (nefermentuje) tradičními metodami, které kdysi používaly národy v Asii.

Nová „fermentace“ se provádí chemicky a pomocí geneticky upravených bakterií, aby se geneticky upravená sója stala méně toxickou. Jedná se o druh zpracování potravin, který vyžaduje ochranný oděv.

Závěr

Narušená schopnost těla vstřebávat živiny je nejobvyklejší cesta k vážným chronickým onemocněním. Ve skutečnosti se výrobci o geneticky upravených bakteriích a kvasnicích v sójových produktech vyjadřují jako o „prospěšných mikroorganismech“.

Prakticky každý, kdo za uplynulých 10 let četl o sóji, ví, že byla prokázána její extrémní škodlivost pro zdraví. Člověk by si tedy mohl položit otázku, odkud výrobci těchto produktů získávají své informace.

Zdroj: Vylectese.cz


Není v našich silách ručit za všechny obsahy videí, názory a jednání jednotlivců.
Přejeme vám všem mnoho lásky v této transformační době.


Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat a velmi nás mrzí, že se mnoho vašich chtěných plateb neuskutečnilo vzhledem k potížím funkčnosti platební brány. GoPay muselo přijmout nové podmínky bank, kdy spolkům neumožní on-line platby kartou. Prosíme o znovu zaslání/zasílání vašich příspěvků, prozatím přes klasický bankovní převod:

Pro platby v ČR: 107-7380440287/0100 s uvedením slova „Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí: IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287, BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX

Snažíme se pro vás najít jiné zjednodušující služby pro vaše platby. Děkujeme za pochopení i za podporu.

S láskou Cesty k sobě