Tip na výlet: Andělská hora

datum 30. 3. 2023
autor a zdroj obrázku: ©NikkiZalewski, Getty Images Signature na webu Canva.com

Místo jako stvořené na výlet? Pro mnoho lidí ano. Setkává se zde zemská a kosmická energie, která má pozitivní vliv na lidský organismus.

Andělská hora, stojí pod zříceninou Andělského hradu u Karlových Varů.

Proč je vše tak andělské?

Legenda o princezně Alvíně

Podle legendy žila kdysi na hradě princezna Alvína, o které lidé z podhradí říkali, že je hodná jako anděl.

Kdysi dávno zachránil anglický král Tristan na lovu život malému chlapci, jehož matku zabil medvěd. Dítě dostalo jméno Richard Medvědí pracka a vychováváno na královském dvoře společně s královskou dcerou Alvínou. Když jinoch dospěl, zamiloval se do Alvíny. Neměl ale dost odvahy, aby požádal krále o její ruku. Přemluvil ji a tajně uprchli do míst, kde dnes stojí Andělská hora. Zde si nechali postavit pevný hrad. Alvína si svou dobrotou a laskavostí získala místní obyvatele, kteří ji začali přezdívat Anděl a hradu Andělská hora.

Ale ani četnými dobrými skutky nemohla Alvína utišit své svědomí. Stále tíživěji pociťovala vinu a přála si usmířit se svým otcem. Richard o návratu nechtěl ani slyšet a jednal s hradní paní stále popudlivěji a hruběji. Po dlouhém pátrání objevil král Tristan s pomocí jasnovidce místo, kde oba uprchlíci přebývali a vydal se tam se svým vojskem, aby dceru osvobodil. Zvědové jej informovali, že Alvína si přeje usmíření, ale Richard jí v tom zabránil.

Rozhněvaný Tristan obléhal se svým vojskem hrad. Když Richard viděl, že sídlo neudrží, pokusil se svou ženu otrávit vínem. Nedopatřením však poháry zaměnil a sám padl mrtev k zemi. Tristan Alvíně odpustil a vzal ji i s dětmi zpět do Anglie. O hrad se po jejich odjezdu staral spolehlivý správce.

Energie na Andělské hoře může pozitivně ovlivňovat lidi, trpící bolestí hlavy nebo depresemi. Normalizuje vibrační rovnováhu člověka. Posiluje ochrannou auru.

Jestli toto místo navštívíte, zastavte se, posaďte se, odpočívejte a nasávejte energii tohoto pozitivního místa. Doporučuje se za chůze provádět dechová cvičení (nádech, výdech a následné zadržení dechu po dobu, která je vám po čas chůze snesitelná), můžete tak posoudit váš dech, až se budete šplhat na skalnatý kopec se zříceninou od kostela ve stejnojmenné obci.

Navíc poblíž kostela Nejsvětější Trojice prý bývala studánka s živou vodou, která uzdravila mnoho poutníků.

Na Andělské hoře se Vám naskytne i krásný pohled na Krušné hory, Doupovské hory nebo Slavkovský les.

Toto místo vysloveně svědčí lidem, kteří jsou přepracovaní, stresovaní, depresivní nebo plni úzkostí. Věřit či nevěřit? Navštivte Andělskou horu a okolí a zjistěte na vlastní kůži, zdali na vás bude mít pozitivní vliv.

Přejeme příjemnou cestu, pokud ji učiníte.

S láskou Iva

Autor: Iva Kukačková

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě