ROK MARSU 2016 – ROK BOJOVNÍKA aneb Vítejme v realitě...

views 0 datum 14. 1. 2016 délka
Rok 2016 přináší mnohé výzvy a záleží jen na nás, jak je uchopíme, jak k nim přistoupíme.
Vládce roku Mars představuje mladého muže plného síly, statečného rebela, odhodlaného průkopníka, stejně tak však bývá spojován s tzv. malým neštěstím, agresí, ničením.
Bůh války, rozněcující v lidech nadměrnou horkost, potřebu projevit násilnosti, prožívat dramata a strach o holý život, anebo ten, kdo přišel řešit problémy, uskutečňovat změny, chránit svou rodinu a zemi, bojovat za správnou věc?

Stejně tak je tomu s číslem 16. S ním je spojena tarotová karta Věž, na níž vidíme nahého muže a ženu, vrhající se z oken hořícího domu. V extrémní situaci jsou nuceni vzdát se již dávno nevyhovujících vzorců smýšlení a chování, odložit masky a převleky, stát se sami sebou. V součtu však číslo 16 dává 7, což je Vůz. Zde vidíme mladého vozataje-zasvěcence, který udržuje v rovnováze dvě protichůdné síly: světlo a tmu, aktivitu a pasivitu, jang a jin. Pouze díky této vyrovnanosti je jeho vůz v pohybu a jede jednoznačně tím správným směrem…

1. ledna 2016 se Mars nalézá ve 29. stupni Vah, v zóně svého vyhnanství.
Místo jeho vlády je totiž v protilehlém znamení Berana, kde se může projevit dětsky spontánně, jednat v souladu se svými bytostnými potřebami, řešit problémy hned, nic neodkládat na potom.
Zatímco Mars v Beranu si prostě dělá, co chce, Mars ve Vahách je již dospělý, zralý muž: partner, manžel, společensky angažovaný člověk, který se již během svého dosavadního života naučil, jak vycházet s okolním světem, jak dobře hrát svou roli, používat nejrůznější masky a převleky, dělat více či méně zdravé kompromisy, používat diplomacii, dělat politiku. Jeho velkým problémem však může být nerozhodnost, oslabení schopnosti jednat a vyjadřovat se pravdivě, v souladu se sebou samým a sám za sebe, uskutečnit své vlastní potřeby, projevit zdravě a harmonicky tradiční mužské kvality.

Mars na hranici Vah a Štíra však může být na vyšší úrovni zosobněn legendárními mistry bojových umění, jaké známe z filmů a z vyprávění, jaké obdivujeme pro jejich obrovskou psychickou sílu, vyrovnanost, meditativní poklid, soustředěnost a uvolnění zároveň…
Ano, pro zdárný průchod úzkou branou roku 2016 jsou právě tyto kvality nezbytné, objevit v sobě bojovníka, rozpomenout se na něj, spojit se s ním. Typickými kvalitami Vah jsou harmonie, elegance a plynulost. Mars v tomto znamení se může stát tím, kdo tančí a bojuje zároveň, kdo využívá efektivně svou energii, praktikuje boj bez boje, díky své vnitřní vyrovnanosti a mírumilovnosti se dokáže vyvarovat zbytečných konfliktů a násilí. Přesně jako vozataj na tarotové kartě Vůz.

Jak tedy dosáhnout vnitřního klidu a míru? Z čeho začít, co pro to můžeme udělat?
Znamení Vah souvisí s kulturou starověké Číny, z níž doposud můžeme čerpat a inspirovat se například učením a filosofií taoismu. Samo slovo TAO znamená přirozenost. Záměrem je tedy dostat se do souladu se svou vnitřní přirozeností, žít ve shodě s vesmírnými zákony a přírodou, nechat věci plynout a tak svým problémům vlastně jen dovolit, aby se samy vyřešily. Čím více bude praktikujících tohoto starodávného umění bytí, čím více následujících své vnitřní vedení, tím harmoničtější bude celková situace v lidské společnost.
Práce s dechem, s pohybem, cvičení Taj-či, Čchi-kungu, taneční meditace a podobné blahodárné aktivity, nám budou v tomto roce obzvláště ku prospěchu. Praktikovat TAO v těle můžeme začít hned teď, vždyť každý pohyb, který děláme, se může stát elegantním, souladným, plynulým…
Další důležitou věcí je rytmus, který nahrazuje sílu, jak nám sdělují moudří. Pravidelnost našich aktivit, jejich správné načasování, umění naladit se tak, abychom byli ve správnou chvíli na správném místě. Zkusme se takto naladit každé ráno a pak jen sledovat zázraky, jaké se dějí!
Celkové zpevnění se, osvojení si nových užitečných návyků a tím posílení vůle posiluje též naši sebedůvěru a umožňuje nám učinit důležitá rozhodnutí, podniknout zásadní kroky, umožnit vozu svého života plynulý pohyb vpřed.

Ano, poslední stupně Vah, kde se Mars v prvních dnech roku nachází, jsou spojeny s nanejvýše moudrým a efektivním osvojením si kvalit tohoto znamení. V tomto citlivém místě vyrovnáváme plus a mínus, JANG a JIN, muže a ženu, rozum a intuici, abychom mohli bezpečně a s jistotou vstoupit na nestabilní vodní půdu následujícího znamení Štíra. Do oblasti, kde se již síla dává do pohybu, a změny jsou nevyhnutelné.
Pokud bychom se ze všech sil snažili udržet již dávno nevyhovující pozice nezdravého kompromisu, vyhýbali se konfrontaci s realitou, snažili se stále „sedět na dvou židlích“, pak bychom zažívali disharmonii vyhnaného neboli potlačeného Marsu v celé jeho falešné kráse. Projeví se efekt Věže: náš pečlivě udržovaný iluzorní domeček z karet se rozpadá a my jsme proti své vůli vtaženi do procesu transformace: nazí a bezbranní, nepříjemně překvapeni, vyskakujeme z oken hořícího domu.
Podívejme se proto pozorněji, nakolik se každého z nás situace Marsu na konci Vah dotýká.
Kde se snažíme ze všech sil udržet balanc, kde se cítíme již vyčerpáni z usilovného „boje za mír“?
Astrologický dům umístěný na hranici Vah a Štíra v našem horoskopu nám může napovědět, v jaké konkrétní životní oblasti se pohybujeme doslova na ostří nože, snažíme se o udržení rovnováhy i za cenu osobních obětí i když tušíme, že změna a posun vpřed jsou nezbytné. Můžeme se změny obávat, můžeme ji však také přivítat, přijmout a teprve poté vidět řešení. Ze stavu klidu a rovnováhy moudrého vozataje jasně zřít, kudy vede naše další cesta.
Přesně taková je i aktuální situace lidstva. Náš způsob smýšlení, schopnost či spíše neschopnost zacházet s ostrým mečem intelektu, budou muset projít hlubokou proměnou, neboť nás dovedly na pokraj zániku. Kromě jiného i vnitřní rozpory, předsudky a dualistické myšlení lidí napomohly k rozpoutání informační války, k umělému vytváření bariér mezi lidmi, zákulisnímu pletichaření, manipulaci s chápáním dobra a zla, šermování slovy a pojmy, zneužití sdělovacích prostředků, k dalším a dalším variantám zkreslování reality.
Jsme prostě žáci v čase a taková je fáze našeho vývoje, našeho studia, takové jsou aktuální konstelace. V tomto rozbouřeném moři myšlenkového a emotivního chaosu znovu a znovu vyvstává zásadní výzva: klid mysli, soucítění, vědomí Jednoty se všemi bytostmi, meditativní „Stav nad protiklady“.

Sečteme-li 2016 dohromady, máme tu 9, číslo spojené kromě jiného s planetou Neptun. Devítka je posvátné číslo celistvosti, číslo mágů a mystiků, zahrnuje v sobě všechna čísla, všechny kvality předchozí. Stejně tak rok Marsu, a to každých sedm let, završuje jednu etapu před dalším začátkem, nyní tedy před následujícím rokem Slunce 2017, rokem číslo 1. Tím se nám zdůrazňuje význam roku 2016 jako období, kdy se máme s mnohými věcmi rozloučit, mnohé záležitosti či celé životní etapy správně dokončit. Což je nám sdělováno též skrze poslední zodiakální znamení Ryb, obydlené současně několika vzácnými hosty: Neptunem, Bílou lunou, Chironem a Sestupným lunárním uzlem.

Pojďme tedy nahlédnout ještě hlouběji pod povrch věcí…

Proč vlastně dlouhodobě setrváváme v nevyhovujících vztazích a situacích? Proč si nechávají tak silně ubližovat nejen jedinci, ale i celé národy?
Na psychologické úrovni se při práci s Marsem ve Vahách (od 13. listopadu 2015), dostáváme k hlubokým zraněním, kvůli kterým jsou naše vztahy v nerovnováze, zažíváme či způsobujeme bolest, nalézáme se v roli oběti či agresora. S léčením těchto zranění a bolavých míst nám pomáhá vládce Vah, Chiron, který se aktuálně v letech 2011 – 2019 nalézá ve znamení Ryb.
Tento podivuhodný „zraněný léčitel“, prostředník mezi nebem a zemí, nám pomáhá vyrovnat karmu cestou odpozorování, pochopení a nakonec odpuštění a plného rozpuštění v moři všeobjímající Lásky. Jednoduše si uvědomme, že bolest, kterou nám druhý člověk způsobuje, jsme my sami způsobovali jemu či někomu jinému. Poté poprosme o odpuštění a též odpusťme. Čas vyrovnání již nastal, stačí se rozhodnout.
V Rybách se nalézá též Bílá luna (od 13. září 2015), nabízející nám po sedmi letech svou pomoc v situacích, které se nám z lidského pohledu mohou zdát bezvýchodné, rozumem neřešitelné. Právě tehdy, kdy už kolikrát nevíme, kudy dál, máme možnost poprosit o pomoc bytosti duchovního světa, aby nám pomohly přijmout to, co se děje, aby nás naučily rozšířit své vědomí za hranici běžného chápání a vnímání, umožnily rozpomenout se, že toto vše jsme si sami zvolili a naplánovali ještě před svým narozením. Ještě před tím, než jsme se ponořili do onoho zvláštního snu, z něhož se nyní prostě jen probouzíme…
Spojení Bílé Luny s Chironem v Rybách 20. ledna nám napomůže nalézt tu nejhlubší rovnováhu, skutečný soulad s Bohem v sobě, napojit se na nekonečný proud hojnosti a milosti. Spočinutím v přítomnosti poléčit minulost i budoucnost zároveň. Ptejme se, jak vyrovnat karmu a bude nám odpovězeno Láskou.
Velmi silný může být moment vstupu Bílé Luny do znamení Berana 13. dubna. Toto je klíčové datum, den kdy se nám doslova otevírá možnost vědomého spojení se Zdrojem a rozpomenutí se na to „Kdo jsme? Proč jsme sem přišli?“. Až do 12. listopadu nám pak Bílá luna bude pomáhat v oblasti seberealizace, dodávat nám odvahu žít sami za sebe, pustit se nadšeně do projektů a činností, které nás baví a fascinují. Vrcholnou událostí celého období, bude spojení Bílé luny s Uranem 25. září.
V průběhu roku 2016 se Mars bude pohybovat převážně ve znamení Štíra a Střelce, přecházet sem a tam, z vody do ohně a z ohně do vody, aktivizovat oblast astrálního těla a vyzývat nás k tomu, abychom se naučili skutečně mistrně vládnout svými emocemi, vášněmi, zpracovali či doslova přetavili strach a minulé zkušenosti v pravou Sílu Ducha, Sílu Lásky.
Ze své vozatajské pozice ve Vahách se Mars přesune hned 3. ledna a ve Štíru setrvá do 6. března, ovšem znovu se tam navrátí 27. května a pobude až do 2. srpna. Mars ve Štíru je již bojovníkem v akci, zkušeným mužem, psychicky nesmírně silným a odhodlaným, někdy však až bezcitným a krutým k sobě i k druhým. Je však zároveň tím, kdo skutečně řeší problémy! Ano, zde již nečekejme žádné kompromisy a vyjednávání, a klasické štíří heslo: „Co tě nezabije, to tě posílí!“, se projeví naplno. V tomto období budeme přímo „vtlačováni“ do oblasti třetí čakry, budeme dělat klíčová osvobozující rozhodnutí.
Ať už se Mars ve Štíru projevuje jakkoliv, jeho záměr je jednoznačný: dobrat se pravdy, očistit nás od falše a přetvářky, předsudků, formálností, povrchnosti. Vlastně působí jako jakási sonda, ponořená do našeho podvědomí. Čím více odmítáme a odsuzujeme války, násilí, sexuální zvrácenosti
tím více se o tom všem dozvídáme, tím více můžeme mít příležitostí bát se a chránit své intimní zóny.
Ano, Štír je totálně nesmlouvavý a skrze svého vyslance „drsňáka Marse“ nabízí jediné řešení: přijetí své temné stránky, událostí ze své minulosti, zpracování si pocitu viny, důkladné pročištění podvědomí. Vnější situace a obrazy, ať jsou jakkoliv děsivé, nám tedy mají vždy napomoci k vnitřní práci a též mobilizaci dosud spících sil a schopností.
Spojení Marsu s Prozerpinou 1. února nám může v této hlubinné nekompromisní očistě výrazně napomoci. V tyto dny můžeme též nastartovat léčení a čištění především trávicích orgánů spojených s třetí čakrou: žlučníku, jater, slinivky, žaludku, sleziny, střev.
Práce s třetí čakrou solar plexu, související právě s Marsem, se stává jedním z klíčových úkolů roku, proto si připomeňme její témata: síla, moc, ovládání. Nakolik se cítíme ovládáni, nakolik ovládáme někoho jiného? Nakolik zdravě vládneme sami sobě? Jaké myšlenky a jaké emoce na toto téma produkujeme? Zdravá čakra solar plexu je jako malé slunce uvnitř nás – zářivá žlutobílá koule v oblasti pupku, našeho energetického středu. Vizualizací můžeme očišťovat tuto oblast od nánosů, zabraňujících jí harmonicky fungovat, což nám umožní správně se rozhodovat, projevovat svou vlastní vůli.
Ještě před tím, 18. ledna, zažijeme trigon Marsu s Neptunem v Rybách, který nám napomůže stát se vskutku „Božími bojovníky“. Hluboce vnitřně pracovat ve stavu napojení, pocítit podporu a inspiraci shůry ve svém konání a řešení problémů vyžadujících „štíří vlastnosti“ – odvahu, intuici, strategii, nadlidskou vůli.
Silný bude též trigon Marsu s Chironem v Rybách 9. února. Bojovník a mírotvorce se harmonicky spojují a spolupracují a my budeme schopni skutečného usmíření, vyrovnání, řešení možná i letitých nepříjemných sporů a vztahových potíží.
Mars ve Střelci (od 6. března do 27. května, poté od 2. srpna do 27. září) je odvážným bojovníkem za vysoké ideály, ušlechtilým rytířem a misionářem, šířícím dobré zprávy, radostnou zvěst o Bohu. Své učení však nemůže v žádném případě prosazovat násilím, které vede k náboženským válkám – podivné absurditě pomalu doznívající však v posledních křečích ještě se zmítající éry Ryb. Sdělujme tedy dobré zprávy sami za sebe, sdílejme jen to, na co jsme sami přišli, co jsme sami zažili, čím jsme si bytostně a niterně zcela jistí. Obvykle to budou skutečnosti a poznatky, které jsou obsaženy ve všech světových náboženstvích a učeních, v jejich esoterních jádrech, často však pečlivě překrytých vrstvami polopravd a manipulací, skrze něž můžeme nyní odvážně pronikat. Spojení Marsu se Saturnem 24. srpna napomůže našemu duchovnímu a společenskému nasměrování. Každý z nás si může v těchto dnech dobře prověřit, jak funguje jeho životní filosofie, jak může nejúčinněji přispět k procesu proměny lidské společnosti.
Po bouřlivé, ovšem obrodné fázi pobývání Marsu ve vodě a v ohni, ve Štíru a ve Střelci, dojde k určitému zklidnění, nabrání konkrétního směru. 27. září Mars vstupuje do zemského znamení Kozoroha, místa svého povýšení, kde pobude do 9. listopadu. Po všem co jsme zažili, čím jsme prošli, jsme nyní poučeni, zkušení, děláme správné závěry, stojíme oběma nohama na cestě, můžeme se soustředěně pustit do konkrétní práce.
Obzvláštní sílu můžeme načerpat ze spojení Marsu s Plutem 19. října. Tato konstelace nám dodá přímo nadlidskou sílu vůle k uskutečnění našich záměrů, pomůže nám pocítit zda jdeme správně, případně pomůže uvolnit omezující sevření povinností a přebytečné zátěže, které jsme si na sebe nabrali (fenomén „nestíhání“), často vedoucí k problémům se zády. Vědomá práce s páteří v těchto dnech, například masáže a terapie napomáhající odstraňování letitých blokací, nás doslova napřímí, zprůchodní, propojí sedmou a první čakru, nebe a zemi, pomůže nám konat vědomě, dělat své věci, své činy, nenechat se však jimi ovládnout.
Na své cestě bojovníka bude Mars od 9. listopadu pokračovat znamením Vodnáře, kde nám pomůže urychlit započatou práci, objevit a dovolit si netušené možnosti svobody a spolupráce s podobně smýšlejícími přáteli, využít sílu jednoty a dar kolektivu.
„Konec dobrý, všechno dobré…“ Ještě letos od 19. prosince zažijeme působení Marsu v Rybách, kde se v posledních dnech roku přiblíží k Neptunu a jejich úplné spojení nastane 1. ledna 2017. Jakoby se po tomto náročném roce nabízelo skutečně hluboké spočinutí, usmíření všech se všemi, i když třeba jen na pár okamžiků. Snad to tedy bude Bůh Bohů, Velký Ničitel Iluze, Šiva sám, kdo v tyto dny vezme záležitosti do svých rukou a zasáhne očistně a zázračně do lidského hemžení. Zničeno však může být vždy jen to, co zničeno být má. Po bouři se vždy ukáže Slunce na jasném nebi, stejně tak i my brzy uvidíme, jak se věci skutečně mají.
Jaké jsou další významné konstelace planet k 1. lednu 2016?
Spojení Jupitera se vzestupným uzlem a Lunou v zemském znamení Panny ve dvanáctém domě nám přináší opravdu velké vystřízlivění. Očistit se od nánosů všemožných iluzí a představ zastírajících skutečný stav věcí – přesně takový je v tomto roce náš karmický a evoluční úkol, s nímž se potřebujeme ve vlastním zájmu vypořádat.
Jupiter se ve znamení Panny, opět po dvanácti letech, nalézá již od poloviny srpna 2015 do 9. září 2016. A tak si po většinu roku budeme moci užívat jeho daru vystřízlivění a celkového ozdravění v procesu detoxikace, očisty, hloubkového a pečlivého úklidu a uspořádání.
Samotná kombinace slov „dar“ a „vystřízlivění“ se nám může zdát zvláštní. Jupiter je v Panně totiž ve vyhnanství, proto jeho vliv není a nebude zřejmě mnohými přijímán zpočátku jednoznačně jako ono „velké štěstí“, se kterým je v astrologii tak často spojován. Postupně se nám všem určitě uleví a zjistíme, že právě tento dar jsme potřebovali (-:
Ve znamení Panny se totiž skrývá nezměrný léčivý potenciál. Skrze tuto oblast Zvěrokruhu můžeme znovuobjevovat schopnost sebeléčby, regenerace, omlazování, odhalit tajemství vzniku a příčin nemocí, najít svou vlastní jedinečnou cestu k plnému uzdravení (rusky iscelenije = scelení, celistvost).
Již v samotném trojitém symbolu tohoto znamení je zakódována informace o propojení Ducha, Duše a Těla, o nezbytnosti v léčení na všech těchto úrovních.
Naše těla byla stvořena tak, abychom byli šťastni už jen z toho, že se v nich nalézáme. Pokud si v tom ovšem sami nebráníme, zahalujíce se do vrstev myšlenek, pocitů, oddělujících nás od přirozenosti, zabraňujících tím žít skutečně zdravě. Jupiter v Panně nám nabízí přijetí těla jako posvátného daru, nástroje naší transformace. Znovu a znovu nám trpělivě vysvětluje, jak se správně o tělo starat, jak v něm pobývat, jak mu naslouchat. Zasvěcuje nás do léčivých technik, učí skutečně zdravému smýšlení, prozařuje vědomím posvátnosti naši každodennost a naši práci a službu nás učí vykonávat tak, abychom z ní měli ten nejlepší pocit, abychom si ji skutečně užívali.
„Na koni“ může nyní být generace zrozenců z druhé poloviny šedesátých let. Jupiter se totiž několikanásobně spojuje s Uranem a Plutem v jejich horoskopech a pomáhá jim uskutečnit „generační misi“ trpělivých a pečlivých a odvážných léčitelů-revolucionářů.
Ve znamení Panny nás Jupiter též učí konstruktivnímu přístupu k nemoci jako k daru. Vysvětluje nám, že nemoc znamená léčení. Omluvme se tělu, dopřejme dost lásky a pozornosti doposud zanedbaným místům. Jedna dobrá myšlenka je silnější než celé kvantum záporných, takže pojďme do toho tady a teď, bez zbytečné kritiky a bez sebeobviňování.
Jupiter 9. září vstupuje do znamení Vah, aby prozářil a uzdravil oblast partnerských vztahů a dal do pořádku naše ledviny, s nimiž partnerství tak úzce souvisí. Stane se tak až do léta dalšího roku 2017 naším učitelem harmonie a souznění, vysvětlí nám skutečný význam situací neboli učebních lekcí, které jsme v uplynulých dvanácti letech v partnerství zažívali. Pomůže nám vyrovnat se s tím co bylo, uzdravit zranění, pochopit příčiny a založit nový vědomější a moudřejší přístup ke vztahům na dalších dvanáct let. Mnozí mohou být v tomto období doslova obdarováni novým vztahem, zlepšením vztahu stávajícího či jim bude napomoženo zdravě a harmonicky ukončit vztah, jehož čas již skutečně vypršel.
Obzvláště silné bude podzimní putování Jupitera Vahami pro zrozence sedmdesátých let. Jupiter se postupně spojí s Plutem v jejich horoskopech a napomůže jim v uskutečňování velmi náročného generačního úkolu, radikální transformaci již překonaného pojetí vztahů.
Ve znamení Vah se od 25. srpna 2015 do 13. listopadu 2016 nalézá Černá luna, jejíž lekce o harmonických vztazích zdaleka nejsou tak příjemné. Není příliš příjemné uvidět, jak si problémy ve vztazích sami vytváříme, jak nám druzí zrcadlí to, co sami před sebou skrýváme a další citlivá, ledvinám však tolik prospěšná odhalení.
Vzestupný uzel v Panně se nalézá od 13. listopadu 2015 až do 9. května 2017. Po osmnácti letech jsme tedy přímo vytahováni, povzbuzováni k růstu ve fyzickém těle, aktivnímu řešení záležitostí první a druhé čakry. Teprve vystřízlivění a jasné nezkreslené vnímání reality umožňuje dát naše záležitosti zcela do pořádku.
Před čím jsme tolik let zavírali oči, čeho jsme si nevšímali, co jsme odkládali? Co nám sděluje naše tělo? Jaké jeho oblasti a tím i oblasti našeho života přitahují nejvíce pozornosti? Kde se hromadí věci, informace, kde si vytváříme zbytečnou zátěž a ucpávky, blokace energetických toků? Nahlédněme třeba do svého horoskopu, kde podle astrologického domu umístěného v poslední dekádě Panny můžeme zjistit, které konkrétní životní oblasti se toto týká.
Většině z nás se do uklízení nejprve moc nechce. Vzpomeňme si však na ten skvělý pocit, když se dostavují první výsledky, když se vše se krásně pročišťuje, uspořádává, energie proudí a dělá se nám lépe! Nuž, a přesně takový pocit chtějí vyzvat Jupiter a vzestupný uzel v Panně, jejichž přesné spojení proběhne 23. ledna. Zkusme se v tento den vědomě naladit na cestu do těla, na pocit, jaký bychom měli z dokonalého zdraví, neboť v podstatě již dokonale zdraví jsme! Můžeme se též ladit na setkání s tím nejlepším pro nás lékařem, léčitelem, učitelem, zasvěcovatelem, který nám nejen v tomto období může v uzdravení napomoci. Ovšem nezapomeňme, že jednoho takového a toho úplně nejlepšího léčitele jsme již před lety potkali, neboť jsme to my sami (-:
Působení Jupitera v Panně bude posíleno harmonickým aspektem trigon od Pluta v Kozorohu (poprvé 12. října 2015) a to hned dvakrát, 16. března a 26. června. V těchto dnech a v podstatě i během celého období od října 2015 do června 2016 prochází naše chápání toho, co to je zdraví a léčení, hlubokou, pomalou, ale jistou proměnou. Kdo například dosud chápal léčení jako návštěvu lékaře, začne chodit k léčiteli či bylinkáři, někdo další se posune třeba směrem k homeopatii či energetické léčbě a nakonec zbývá úroveň nejvyšší: dát příkaz své DNA a dovést vědomí zdraví do každé buňky, do každé nejmenší částečky těla. Trigon, který se odehrává v zemských znameních přináší konkrétní jednoznačný výsledek, který však záleží na naší předchozí píli a vytrvalosti.

Co nám vlastně brání být zdraví, být naplno v těle, užívat si moudře darů života?
O tom nám již druhým rokem mnohé naléhavě sděluje Saturn ve znamení Střelce. Tento moudrý a přísný nekompromisní vůdce nám bude ještě celé dva roky různými způsoby odstraňovat všemožná nezdravá přesvědčení a upravovat naši životní filosofii tak, aby byla vskutku o životě, aby byla živoucí nikoliv dogmatická, omezující, někdy i vyloženě nezdravá až destruktivní.
Kde a jak sami sebe omezujeme, v jaké oblasti si něco vědomě či nevědomě přísně zakazujeme,
a kde se tato tendence vůbec vzala?
Naše přesvědčení jsou nejčastěji utvářena výchovou, dále nejrůznějšími společenskými či náboženskými vlivy jak v tomto, tak i v předchozích životech. Saturn pracuje velmi důsledně a může nám v aktuálním přibližně tříletém období (2014-2017) dokonce tato omezení zesílit, dovést do absurdna, abychom si je mohli spolehlivě uvědomit, uvidět a zapracovat na jejich odstranění, cestou tzv. odblokování, rozpuštění těchto mentálně-astrálních útvarů v naší auře.
Saturn ve Střelci nám vlastně nedovoluje cestovat, ve smyslu příliš se rozšiřovat, unikat od problémů, které máme vyřešit u sebe doma, ve své zemi. Což v kombinaci s Jupiterem, vládcem Střelce, ve znamení Panny posiluje celkovou nezbytnost totálně se vtělit, spočinout v realitě, v přítomnosti, vychutnávat si každý okamžik, každý nádech a výdech. A shledat svou každodenní realitu tou nejexotičtější, nejúžasnější ze všech, radovat se i z těch nejobyčejnějších věcí a zdánlivě bezvýznamných detailů. Teprve poté se můžeme vydat dále a stejně tak prožívat a užívat i cesty daleké, jak za hranice naší země, tak i za hranice běžného každodenního smýšlení a vnímání.
Tato situace Saturna přináší též jednoznačné změny k lepšímu v celé lidské společnosti, upravuje politické klima, vynucuje spravedlivější uspořádání společnosti, odstraňuje zastaralé struktury. Jednoduše si připomeňme, že naposledy byl Saturn v tomto společensky angažovaném znamení před třiceti lety, tj. v letech 1985-88, v období přestavby neboli „perestrojky“, na které si mnozí z nás velmi dobře pamatujeme.
Několikaleté putování Saturna Střelcem přinese užitečné plody a výsledky každému z nás, v konkrétní životní oblasti podle situace astrologického domu ve znamení Střelce a dalších ukazatelů. Pro celé lidstvo však bude pravděpodobně nejblahodárnější období od prosince 2016 do listopadu 2017. V těchto měsících se Saturn ve Střelci třikrát dostane do pozitivního aspektu trigon s Uranem v Beranu. Harmonické propojení Saturna a Urana, tedy „brzdy a plynu“ umožní uskutečnit, dovést do konkrétní podoby letité volání Urana po svobodě, po uvědomění si svého nezměrného potenciálu, možností, jedinečnosti každého jedince.
Již mnoho let probíhá všeobecné odtajnění, formuje se jasný záměr a vize života ve staro-novém společenském uspořádání, založeném na kosmických zákonitostech. Samo slovo S-VO-BO-DA v sobě v ruštině i v češtině skrývá podivuhodné poselství: SvědOmím se nechat Vést je nám BOhem DAné!
Poprvé zažijeme účinek této konstelace v posvátné noci z 24. na 25. prosince 2016, jako předznamenání obrodných procesů v příštím osvíceném roce Slunce.
Nyní se však navraťme do přítomnosti k úkolům, které jsou teprve před námi
Dýchejme zhluboka,
a ve stavu rovnováhy uchopme opratě svého vozu
Tady a teď jsme na tom správném místě, ve správné situaci
a vše co se děje je přesně tím co potřebujeme!
Ze svého energetického středu prozařme celé své tělo, svou realitu
Jsme připraveni!
Přátelé, posílám velkou podporu nám všem a přeji mnoho sil
a láskou prozářenou SEBEDŮVĚRU v našich srdcích!
Vaše
Alita Zaurak
www.mandalia.cz

Zdroj: https://www.facebook.com/alita.zaurak

 

sdílet:
přehrát:
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě